Real u ludoj završnici izbjegao poraz, slavili Atletico, Liverpool i City

Liga prvaka

Real u ludoj završnici izbjegao poraz, slavili Atletico, Liverpool i City

E. Škorić

Real Madrid je večeras bio na rubu novog poraza, ali je uspio da se spasi.

Real je u prvom kolu doživio poraz od Šahtara, a sada itekako Zinedine Zidane može da bude zabrinut jer nakon dva kola, njegov tim ima samo jedan bod, ali može da bude sretan jer je do 87. minute gubio 2:0, pa je završeno 2:2.

Thuram je s dva gola doveo Kraljeve na prag poraza, ali Benzema i Casemiro u posljednjih nekoliko minuta postižu golove i donose itekako vrijedan bod Realu.

Drugi madridski klub bio je nešto uspješniji, mada je i on podbacio. Atletico je ugostio Salzburg i na kraju uz puno problema i nakon preokreta došao do pobjede (3:2). Llorente je doveo Madriđane u vodstvo, potom su gosti preokrenuli pogocima Szoboszlaija i Berishe, da bi Joao Felix u 52. izjednačio na 2:2. Talentovani Portugalac je zabio u 85. minuti za tri boda Jorgandžija.

Liverpool se dosta mučio na Anfieldu sa Midtjyllandom, ali je s dva gola u nastavku došao do pobjede. Prvo Diego Jota zabija za 1:0 u 55. minuti, a Salah u nadoknadi s penala ovjerava pobjedu Redsima.

U istoj grupi dobar meč odigrali su Atalanta i Ajax, a na kraju je bilo 2:2. Gosti iz Amsterdama vodili su 2:0 na poluvremenu (Tadić iz penala i Traore), ali je Duvan Zapata u nastavku spasio Italijane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manje zanimljive su bile utakmice u grupi C. Manchester City je u Marseilleu slavio s 3:0, a strijelci su bili Torres i Gundogan te Sterling, dok je Porto kod kuće sa 2:0 savladao Olympiakos.

Liga prvaka:
Atalanta - Ajax 2:2
Atletico - Salzburg 3:2
Borussia M. - Real Madrid 2:2
Liverpool - Midjytlland 2:0
Marseille - City 0:3
Porto - Olympiakos 2:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Nevjerojatno je kako Real ovisi o igri Ramosa,Modrića i Casemira
6 2
Vienner
Ma. Zidana treba prvog natjerat cuva najbolje igrace na klupi i igra se svodi na ubacivanja sa strane. To ni u 60 godinama nije prolazilo svaki ubacak sa strane normalno da ce se izbit
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti