Real vraća dvojicu fudbalera, pa ih ponovo prodaje
Foto: EPA

Mayoral i Mascarell u Wolfsburgu

Real vraća dvojicu fudbalera, pa ih ponovo prodaje

M. Šljivak

Dvojica fudbalera koja su prošli omladinsku školu madridskog Reala, Borja Mayoral i Omar Mascarell, od naredne sezone bi mogli postati članovi Wolfsburga.

Ovaj dvojac trenutno igra u njemačkoj Bundesligi. Borja je posuđen iz Reala upravo Wolfsburgu, a njemački klub je spreman da ga otkupi od Kraljeva, pa bi 20-godišnji fudbaler mogao i naredne sezone nositi dres Vukova.

Mladi napadač je ove sezone nastupio u 18 utakmica za ovaj tim, te je postigao dva pogotka.

Drugo ime koje bi  moglo stići na Volkswagen Arenu je veznjak Omar Mascarell. Iako ovaj 24-godišnji fudbaler ima potpisan ugovor sa Eintrachtom iz Frankfurta, Real ima opciju da ga vrati kad želi, što bi mogli ovog ljeta učiniti, kako bi ga prodali Wolfsburgu.

Za ove fudbalere španski velikan bi mogao inkasirati 25 miliona eura, a njemački tim bi u narednu sezonu mogao ući jači za dva sjajna fudbalera.

Interesantno je to i da je Real razmišljao da Mascarella vrati u svoje redove kako bi dodatno pojačao konkurenciju u veznom redu, ali su na kraju odustali od te ideje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj fudbaler nikada nije dobio pravu šansu na Santiago Bernabeu, a ranije je igrao na posudbama u Derbyju i Sporting Gijonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi