Wolfsburg razočarao, trijumfi Bayera i Borussije (M)

Bundesliga

Wolfsburg razočarao, trijumfi Bayera i Borussije (M)

E. Škorić

U srijedu navečer odigrano je pet mečeva 27. kola njemačke Bundeslige.

Bayer je na gostovanju kod Darmstadta bio siguran, te je slavio s 2:0, a strijelci su bili Volland i Brandt. Bh. reprezentativac Mario Vrančić odigrao je 55 minuta u redovima poražene i posljednjeplasirane ekipe prvenstva.

Wolfsburg je ugostio Freiburg i doživio je novi poraz, te je i dalje samo bod od opasne zone. Jedini gol na meču postigao je Niederlechner u 78. minuti.

Borussia (M) je sa 1:0 bila bolja od Herthe našeg Vedada Ibiševića, koji zbog suspenzije večeras nije igrao. Benes je u 16. pogodio za vrijednu pobjedu domaćina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prave golijade viđene su na mečevima Mainz - Leipzig (2:3) i Augsburg - Ingolstadt (2:3). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi