Real završio važan posao, stigao novi golman

Nije baš svjetske klase, ali...

Real završio važan posao, stigao novi golman

Nije tajna da je jedan od priorieteta Real Madrida u ljetnom prijelaznom roku ojačati konkurenciju na golmanskoj poziciji.

Kraljevi se već neko vrijeme povezuju sa Alissonom, Oblakom i Courtoisem, no dok je još neizvjesno da li će neko od njih stići na Santiago Bernabeu, iz Ukrajine je doveden mladi Andriy Lunin.

Radi se o 19-godišnjem članu Zoryje Luhansk, koji ujedno slovi za jednog od najtalentovanijih mladih golmana na svijetu, a navodno je već potpisao za Real Madrid u transferu vrijednom 14 miliona eura.

Ovaj posao će teško promijeniti Realove ambicije da se dovede neki golman svjetske klase, koji bi trebao da zamijeni Navasa na golu, no svakako da je ovo veliki zalog za budućnost. Ostaje da se vidi hoće li Lunin priliku u Realu čekati s klupe ili će biti poslan na kaljenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lunin, koji je ujedno i ukrajinski reprezentativac, u protekloj sezoni je za Zoryju branio na gotovo 40 utakmica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije