Realovo pojačanje iz Cityja iznenađuje Zinedinea Zidanea

Stižu li bolji dani za Diaza?

Realovo pojačanje iz Cityja iznenađuje Zinedinea Zidanea

Mladi ofanzivni veznjak Brahim Diaz je ove zime odlučio napustiti Manchester City u potrazi za većom minutažom, a obećanjima o istoj ga je u svoje redove uspio namamiti Real Madrid.

Izdvojio je Real za njegov potpis oko 17 miliona eura, a 19-godišnji Diaz se zimus obavezao na vijernost Kraljevima do ljeta 2025. godine.

Međutim, nije se naigrao Diaz po dolasku na Bernabeu, te je svoj prvi start za Los Blancose upisao prošlog mjeseca u pobjedi nad Huescom.

Već su se počele pojavljivati špekulacije da bi Real mogao poslati Diaza na posudbu kako bi u nekom drugom klubu dobio priliku sticati iskustvo igranja u prvom timu, ali se onda pojavio Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane se vratio na kormilo ekipe Reala, a sada Marca saopštava da je francuski stručnjak iznenađen nivoom na kojem je trenutno mladi Diaz, te kvalitetama koje pokazuje na treninzima Kraljeva.

Čini se da Diaz dobrim radom na treninzima lagano mijenja svoju situaciju, pa ne bi čudilo da ga Zinedine Zidane već u narednoj sezoni promoviše u "punopravnog" prvotimca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Brahimi je jedan od rijetkih igrača Reala koje Zidane nije trenirao u svom prošlom mandatu na Bernabeu.

Mladi Španac marokanskog porijekla je od dolaska u Real upisao tek pet nastupa za Kraljeve (tri u ligi i dva u Kupu Kralja).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi