Rebić u zadnjim sekundama zabio za veliko slavlje na San Siru!

Hrvat junak Milana

Rebić u zadnjim sekundama zabio za veliko slavlje na San Siru!

E. Škorić

Milan je u prvom nedjeljnom susretu 20. kola Serije A ugostio Udinese i na kraju slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Dolaskom Zlatana Ibrahimovića Milan je počeo da igra bolje i pobjeđuje, a danas je uz malo sreće došao do zlatne pobjede.

Gosti iz Udina rano su poveli, već u šestoj minuti, kada je Gigi Donnarumma napravio jednu kardinalnu grešku, istrčao s gola, a Larsenu potom nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

Milan je uglavnom preko Ibrahimovića i Leaa prijetio do kraja prvog dijela, ali je ostalo 0:1, no nastavak donosi promjene. Iako je Donnarumma spašavao na startu drugog dijela, kada je Udinese mogao do 2:0, na kraju je Milan zaigrao puno ofanzivnije, konkretnije i bolje, pa je stigao do preokreta.

Već u 48. minuti rezervista Ante Rebić na ubačaj Contija zabija za 1:1. Uslijedila je serija šansi za Rossonere, da bi pogodak stigao u 71. minuti. Theo Hernandez je lijepo pogodio.

Inače, sjajnom lijevom beku Rossonera ovo je bio već peti gol u Seriji A i on je trenutno prvi strijelac ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pet minuta prije kraja veliki šok za Rososnere, pošto je Lasagna zabio za 2:2. Lijepo je glavom loptu smjestio iza leđa Donnarumme na ubačaj s desne strane. No, nije Milan odustajao, a Rebić u zadnjim sekundama donosi pobjedu svom timu.

Milan se sada probio na osmo mjesto sa 28 bodova, a u narednom kolu gostuje Bresciji, dok je Udinese ostao 13. sa 24 boda i sada mu slijedi meč s Parmom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Krunic Rebic Ibrahimovic i eto gaaaa
4 0
konjo
ovaj Rebic mi je bas dobar igrac, srce na terenu ostavlja...nekako je onaj stariji tip igraca, nije kao.ovi moderni manekeni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije