Red Bull neće kupiti Leeds United

Ništa od nove kupovine

Red Bull neće kupiti Leeds United

Red Bull neće kupovati Leeds United, zvanično su potvrdili čelnici austrijske kompanije.

Iako je sadašnji vlasnik Leedsa najavio prodaju kluba i vodio pregovore sa predstavnicima Red Bulla, do saradnje neće doći.

"Možemo potvrditi da Red Bull neće kupiti Leeds niti kupovati udio u klubu", istakli su iz austrijske kompanije.

Sa druge strane, Massimo Cellino koji je u aprilu kupio Leeds, pregovarao je sa Red Bullom ali je istakao da neće doći do suradnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja sam otvoren za razne investicije i tačno je da sam razgovarao sa jednim agentom koji radi za Red Bull. Ne znam šta oni žele, ali sigurno im neću prodati klub", rekao je talijanski biznismen.

Podsjećamo, Red Bull ima već nekoliko svojih klubova širom Evrope i Svijeta. Najnovija investicija austrijske kompanije je Leipzig, tim koji je na pragu ulaska u njemačku Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.