Red Bull Salzburg zbog atmosfere smanjuje kapacitet stadiona

Aktuelni šampion Austrije

Red Bull Salzburg zbog atmosfere smanjuje kapacitet stadiona

U aktuelnom austrijskom šampionu Salzburgu razmišljaju o smanjenju kapaciteta Red Bull Arene.

Salzburgov stadion je izgrađen po najmodernijim standardima i može primiti više od 30.000 gledalaca, međutim rijetko kad je ispunjen, pa igrači često imaju osjećaj da igraju pred praznim tribinama.

Čelnici kluba zbog toga žele smanjiti kapacitet svog stadiona, odnosno postaviti cerade, a nakon navedenih promjena bi trebao imati 19.000 sjedećih mjesta.

"Ovim promjenama želimo dobiti veću 'gustoću' i bolju atmosferu. S obzirom na broj stanovnika našeg grada, stadion od 19.000 mjesta je realnost", rekao je izvršni direktor kluba Stephan Reiter.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Od 2015. godine Red Bull Arena je samo u dvije utakmice zabilježila posjetu veću od 19.000 gledalaca To se dogodilo u utakmicama protiv Dinama iz Zagreba i Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi