Redknapp ne želi platu ako ispadne Birmingham
Foto: EPA

U teškoj misiji

Redknapp ne želi platu ako ispadne Birmingham

Harry Redknapp obavezao se da svoje trenersko znanje neće naplatiti ukoliko Birmingham ispadne iz lige.

Iskusni engleski trener klupu drugoligaša preuzeo u veoma teškoj situaciji. Birmingham se tri kola prije kraja nalazi na tri boda od zone ispadanja, a kao spasilac doveden je Redknapp koji je na poziciji trenera zamijenio Zolu.

Posebno je interesantno da je Redknapp prilikom pregovora sa čelnicima kluba insistirao na tome da ne dobije platu ukoliko Birmingham ispadne.

"Ne smeta mi što me neće platiti ako se ne ostvari cilj. Imam bonus, nije veliki, ali sam im rekao: 'Ako ne ostanemo u ligi, ne želim platu'. Kada ekipa pobijedi dva puta u posljednje 24 utakmice, to vam govori da neće biti lako. Ali, moraš da vjeruješ u sebe i u tim. Bio sam i prije u ovakvim situacijama, uvijek su teške, ali spreman sam", izjavio je Redknapp, prenose tamošnji mediji. 

Redknapp uveliko planira u budućnost u novom klubu.

"Ako uspijemo da ostanem u ligi, imamo potencijal da napravimo tim za narednu godinu i da jurimo play-off. Nije toliko teško oformiti dobar tim u Champinshipu, ako znate šta radite. Možete da izaberete igrače, ne morate da potrošite bogatstvo. Sada smo blizu dna. Wigan i Blackburn i dalje imaju velike šanse, pa su nam potrebni bodovi, ako može već u nedjelju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju plaćanje, nekadašnji trener Tottenhama je sličan dogovor ima i sa Derbyjem u završnici prošle sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi