Redsi i dalje po svom: Liverpool lako sa Sheffieldom za prvu godišnjicu bez poraza u Premiershipu

Siguran trijumf na Anfieldu

Redsi i dalje po svom: Liverpool lako sa Sheffieldom za prvu godišnjicu bez poraza u Premiershipu

A. Čaušević

Liverpool je novu godinu počeo kako je i završio prošlu. Redsi su u posljednjem meču 21. kola Premiershipa sa sigurnih 2:0 pobijedili Sheffield United.

Liverpoolu su za 19. trijumf u ovoj sezoni je bio dovoljan po gol u oba poluvremena. Pogađali su Mohamed Salah i Sadio Mane za +13 u odnosu na Leicester City uz susret manje.

Sheffield United nije stvorio puno problema lideru prvenstva, pa se može reći da su izabranici do nova tri boda stigli možda i lakše od očekivanog. 

Susret za domaće nije mogao početi bolje. Igrala se 4. minuta kada se Virgil van Dijk šalje dubinsku loptu do Andyja Robertsona koji zatim centrira, a najbolje u kaznenom prostoru se snalazi Salah za oduševljenje domaće publike. 

Do kraja prvog poluvremena Redsi su kontrolisali utakmicu uz poneku priliku. S pokušajima se isticao večeras agilni Salah, ali je Dean Henderson spriječio Egipćanina da postigne novi gol. 

I u nastavku manje-više ista slika. Sve stvari su riješene u 64. minuti kada je odličnu kontru domaćih u gol pretvorio Mane. Prethodno ga je lijepo uposlio Salah, a Senegalac je iz drugog pokušaja zatresao mrežu. 

Izabranici Jurgena Kloppa su u mirnom ritmu priveli meč kraju, mogli su zabiti još koji gol, ali je manjkalo koncentracije u završnici. Ostalo je zasluženih i sigurnih 2:0. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj trijumf za Liverpool znači i proslava prve godišnjice bez poraza u Premiershipu. Zadnji tim koji je pobijedio Redse u najjačem rangu engleskog fudbala bio je Manchester City i to 3. januara 2019. godine kada je bilo 2:1 na Etihadu. 

U Sheffield Unitedu bh. reprezentativac Muhamed Bešić je meč počeo sa rezervne igrače, a priliku za igru dobio je u posljednjih desetak minuta susreta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Neka zahvale VAR’u,koji se nikad ne gleda kada je protiv Looserpoola !
1 13
United_HZ
Izgubiće oni kad tad
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi