Redsi i Topnici zakazali, Lukaku spasio Crvene đavole

Utakmice 17. kola Premiershipa

Redsi i Topnici zakazali, Lukaku spasio Crvene đavole

Endin Čaušević

Manchester United je večeras na Old Traffordu savladao Bournemouth sa 1:0 u meču 17. kola Premiershipa. Tri boda upisao je i Tottenham protiv Brightona (2:0), dok golova nije bilo u duelima Liverpool - WBA i West Ham - Arsenal.

Nakon poraza od gradskog rivala Cityja izabranici Pepa Guardiole uspjeli su upisati tri boda protiv Bournemoutha, ali teže nego što se očekivalo. Odlučujući trenutak u ovom meču desio se u 25. minuti kada je Mata odlično centrirao, a Lukaku je glavom poslao lotpu iza leđa Asmira Begovića za ispostavit će se konačnih 1.0.

Pobjedu ečeras je upisao i Tottenham koji je ne Wembleyju slavio protiv Brightona sa 2:0 golovima Auriera i Sona. Svoje navijače večeras je razočarao Liverpool koji je odigrao meč bez golova na Anfieldu protiv WBA.

Također, golova nije bilo ni u londonskom derbiju između West Hama i Arsenala. United je drugi na tabeli sa 38 bodova, dok je Tottenham sada četvrti sa 31 bodom koliko ima i Liverpool. Arsenal je pao na sedmo mjesto s jednim bodom manje u odnosu na Tottenham, Liverpool i Burnley.

Premiership, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Bournemouth 1:0
Liverpool - WBA 0:0
West Ham - Arsenal 0:0
Tottenham - Brighton 2:0

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi