Pregovori uspostavljeni, Liverpool u januaru dovodi još jednog Hrvata?

Smiješi se hrvatski tandem u odbrani Redsa

Pregovori uspostavljeni, Liverpool u januaru dovodi još jednog Hrvata?

Već je jasno da će Liverpool u zimskom prelaznom roku pokušati ojačati defanzivnu liniju, koja je evidentno slabiji dio Kloppovog tima.

Dok su u napadu fenomenalni Salah, Coutinho, Mane i Firmino, u sredini terena također vrlo dobri Can i Wijnaldum, u odbrani Liverpool objektivno nema fudbalera visoke klase, na čemu Klopp želi poraditi u naredna dva prelazna roka.

Prema pisanju Corrierre dello Sporta, Liverpool je spreman poslati ponudu tešku 22 miliona funti za desnog beka Atletico Madrida Šimu Vrsaljka, koji bi mogao postati drugi Hrvat na Anfieldu nakon Dejana Lovrena.

Hrvatski reprezentativac nema zadovoljavajuću minutažu u svom Atletico Madridu za koji je ove sezone odigrao tek četiri utakmice u La Ligi i sve su glasnije špekulacije da bi mogao napustiti Španiju.

Za Vrsaljka je već interes pokazao Napoli, ali sada se u igru uključio i Liverpool pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li 25-godišnji Hrvat u proljetnoj polusezoni nastupati za neki drugi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interes Liverpoola za Vrsaljka navodno je potvrdio i direktor Atletico Madrida Andrea Berta, koji je za italijanske medije izjavio da se Redsi već uveliko raspituju za njegove usluge.

Šime Vrsaljko je tokom karijere nastupao za Dinamo, Lokomotivu, Genou, Sassuolo i Atletico Madrid, koji ga je 2016. godine doveo za 16 miliona eura. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 32 utakmice i za sada se nije upisivao u strijelce.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti