Redsi mijenjaju proizvođača dresova i potpisuju najveći ugovor u Engleskoj?

U "New Balance" dresovima samo do kraja tekuće sezone

Redsi mijenjaju proizvođača dresova i potpisuju najveći ugovor u Engleskoj?

Liverpool je prošle sezone bio jako blizu da konačno prekine post i dođe do novog trofeja prvaka Engleske. Ipak, City je bio uspješniji za bod, pa će se titula prvaka Engleske na Anfieldu čekati barem još sezonu.

Redsi međutim posljednjih godina prave sjajne poteze, a sada su jako blizu sklapanja velikog posla.

Kako piše ugledni Forbes, Liverpool će vrlo vjerovatno naredne sezone nositi Nike dresove, a sa promjenom proizvođača sportske opreme stiže i novi bogati sponzorski ugovor.

Ugovor Redsa sa New Balanceom ističe na kraju tekuće sezone, a kako sada stoje stvari saradnja neće biti nastavljena.

Navodno je Nike ponudio Redsima cifru koju je bilo teško odbiti, pa će Liverpool od sezone 2020/2021 igrati u dresovima koje proizvodi ova američka kompanija.

U priči je bio i Adidas, ali je Nike jednostavno ponudio više novca, a Forbes tvrdi da je i zvanično sklapanje dogovora jako blizu.

To bi značilo da će Liverpool potpisati najveći sponzorski ugovor za dresove kada je engleska Premier liga u pitanju.

New Balance je u proteklom periodu plaćao Liverpoolu 45 miliona funti godišnje, ali je Nike spreman dati Redsima puno, puno više.

Za sada nije poznato o kojoj je tačno cifri riječ, ali bi Liverpool potpisivanjem ugovora sa Nike-om dobio bogatiji ugovor od onog kojeg je Manchester United potpisao sa Adidasom - 75 miliona funti godišnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski klub kojem Nike trenutno daje najviše novca je Chelsea. Londonski Plavci su sa ovom kompanijom potpisavi 15-godišnju saradnju vrijednu 900 miliona funti.

Dakle, sve su prilike da će Liverpool narednog ljeta promijeniti proizvođača sporske opreme.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi