Redsi neumoljivi, slavio i Arsenal, Pep Guardiola i City proklinju VAR

Premiership

Redsi neumoljivi, slavio i Arsenal, Pep Guardiola i City proklinju VAR

E. Škorić

Četiri susreta petog kola engleske Premier lige odigrana su danas od 16 sati.

Liverpool je na Anfieldu ugostio Crystal Palace i na kraju trijumfovao s 3:0, no nije bilo baš rutinski i tako lako za domaćina kako možda pokazuje konačan rezultat.

Tek krajem prvog dijela je slomio otpor gostiju. Salahov udarac odbranio je golman Palacea Guaita, a odbijenu loptu u mrežu šalje Mane, da bi tek u 78. minuti Salah postigao gol kojim je riješio pitanje pobjednika. Egipćaninu je to bio četvrti ovosezonski gol u Premier ligi.

U 90. minuti lijep pogodak Nabyja Keite, koji je uhvatio jednu odbijenu loptu na volej i okončao sav posao.

Arsenal je preživio teško gostovanje kod uvijek neugodnog Burnleyja, te je slavio s minimalnih 1:0, što je Topnicima druga uzastopna pobjeda nakon tri poraza na startu sezone.

Junak je Martin Odegaard, koji je u 30. minuti majstorski pogodio iz slobodnog udarca.

Najveće razočarenje priredio je Manchester City, koji je na Etihadu odigrao samo 0:0 sa Southamptonom. Čak je bio dosuđen i penal za goste, pokazan direktan crveni karton Walkeru, ali je VAR sve to poništio, pa se City spasio eventualnog poraza.

U nadoknadi se zatresla mreža Southamptona, ali je Sterling bio u ofsajdu, pa je VAR ukrao slavlje Pepu Guardioli i njegovim izabranicima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najefikasniji je bio meč Norwicha i Watforda. Gosti su slavili s 3:1 protiv Kanarinaca koji i dalje ne znaju za pobjedu.

Ranije je odigran duel Wolverhamptona i Brentforda (0:2), jučer je završen duel Newcastlea i Leedsa (1:1), dok će kasnije snge odmjeriti Aston Villa i Everton. Sutra su na programu tri utakmice - Brighton i Leicester, West Ham i Manchester United te Tottenham i Chelsea u derbiju Londona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Kad sam napisao na pocetku sezone da je glavni kandidat United, Liverpol i Chelsea za titulu a da ce city sa Totenhemom boriti za 4 poziciju mnogi se nisu slozili, ali zivi bili pa vidjeli duga je sezona. Liverpol ako ih zaobidzu povrede bice sila. A ja cu da navijam za najdraži klub Manchester United
3 1
King_Kenny
...glatkih 3:0 za Redse,4. clean sheet u 5 utakmica...mirise na titulu!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi