Redsi se ispromašivali, Bayern sačuvao mrežu na Anfieldu
Sadio Mane je bio najopasniji igrač Liverpoola, ali nije uspio da zatrese mrežu Manuela Neuera

Bez pogodaka večeras

Redsi se ispromašivali, Bayern sačuvao mrežu na Anfieldu

E. Škorić, foto: EPA

Liverpool i Bayern su na Anfieldu odigrali svoj prvi meč osmine finala Lige prvaka, a on je završen bez pogodaka (0:0).

Obje ekipe su bile oslabljene zbog nedostatka nekih bitnih igrača, a iako se očekivao neki efikasniji duel i spektakl, na kraju nije bilo pogodaka, što naravno više odgovara Redsima koji su sačuvali mrežu i imat će barem psihološku prednost pred gostovanje u Minhenu.

Dojam je da je Liverpool bio bliže pobjedi, iako je loše otvorio meč. Salah je u 12. minuti mogao do gola, no lopta mu je pobjegla u posljednji čas, a već minutu kasnije Matip umao zabija autogol na ubačaj Gnabryja. Na njegovu sreću, lopta pogađa Beckera.

U 16. minuti nova greška Matipa, dodaje do Jamesa, koji puca u vanjski dio mreže. U prvih 20-ak minuta Liverpool nije pun pokazao, no onda se probudio i do kraja prvog dijela opasno je prijetio Bavarcima.

Salah je glavom imao sjajnu šansu u 24. minuti nakon ubačaja iz kornera, a desetak minuta kasnije Sadio Mane promašuje zicer i sa sedam metara loptu šalje pored gola. Do kraja prvog dijela Mane je pokušao i makazicama, no jako neprecizno je to bilo.

Pet minuta prije odlaska na odmor Salah je petom proigrao Firmina ovaj ubacio u sreidnu, no tamo Matip šutira pored gola.

U nastavku meča je tempo igre pao, napadi Liverpoola nisu bili s tolikim intenzitetom, a ni Bayern nije pretjerano napadao.

Mogao je Mane da donese bitnu prednost Redsima, odlično je gađao glavom u 85. minuti, no Neuer je uspio da izbaci u korner.

Liverpool - Bayern 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson, Wijanldum, Henderson, Keita, Mane, Salah, Firmino

Bayern: Neuer, Sule, Hummels, Thiago, Martinez, Lewandowski, James, Gnabry, Alaba, Coman, Kimmich.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi