Reggiana izjednačila protiv Milana

Lega Basket, finale doigravanja

Reggiana izjednačila protiv Milana

Edmir Škorić

Košarkaši Reggiane su u dramatičnoj utakmici savladali Milano sa 81:76 i tako izjednačili finalnu seriju u Italiji na 2:2.

Reggiana je izgubila prve dvije utakmice, ali je obje na svom parketu uspjela da pretvori u pobjede i sada je izjednačeno.

U večerašnjem susretu, koji je bio neizvjestan do posljednjih sekundi, Reggiana je trijumfovala sa 81:76 i nemojte se čuditi ako ova serija ode na sedam utakmica. Podsjećamo, igra se na četiri pobjede.

Lavrinović 15 poena i šest skokova, Della Valle je ubacio 13, Aradori 15, Kaukenas je dodao 11 poena kod domaćih, kod gostiju Sanders je ubacio 21 poen, a Mclean 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi