Italijanski klub pred kolapsom: Ima čak 27 zaraženih u ekipi

Rekordan broj

Italijanski klub pred kolapsom: Ima čak 27 zaraženih u ekipi

E. Škorić

Reggiana, italijanski drugoligaš koji je svojevremeno igrao i u Seriji A, u svojim redovima ima čak 27 zaraženih članova.

Kako je krenuo novi val pandemije koronavirusa, tako je sve veći broj zaraženih širom svijeta, a u Italiji također veliki broj i u sportskim kolektivima.

U Reggiani je najprije bilo 16 pozitivnih slučajeva, a dodatnim testiranjem pozitivno je još 11. Među ukupno 27 članova je 21 igrač, dok su preostalih šest članovi stručnog štaba, kao i prvi trener Alavini i njegov zamjenijk.

Do sada nijedan drugi klub nije zabilježio tako veliki broj pozitivni na koronavirus. Rekorder je bila Genoa sa 17 zaraženih igrača i pet članova stručnog štaba.

U Italiji strahuju da će nadležne organizacije ponovo suspendovati lige, što bi stvorilo ponovo ogromne probleme klubovima, ali i svim sportskim radnicima, igračima, navijačima...

Top Komentari

sipopugaloma
Reggina je bila clan serije A. Reggiana je drugi klub skroz.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi