Proslavio 26. rođendan, kao kapiten odveo ekipu do promocije i otišao u penziju!

Spano se posvećuje obrazovanju

Proslavio 26. rođendan, kao kapiten odveo ekipu do promocije i otišao u penziju!

Iz Italije danas stiže zanimljiva priča, sa Alessandrom Spanom, dojučerašnjim kapitenom Reggiane, u glavnoj ulozi.


Samo nekoliko dana nakon što je Reggiana proslavila promociju u Seriju B, Spano je saopštio da se povlači iz fudbala kako bi se posvetio studiranju.

Alessandro Spano je 19. juna proslavio 26. rođendan, a onda u kratkom vremenu dobio fakultetsku diplomu, sa Reggianom izborio play-off i pobjedom nad Barijem došao do promocije u Seriju B. A onda je saznao i da je dobio stipendiju za Međunarodnu poslovnu školu u Šangaju.

"Mislim da se sudbina igra sa našim životima kako bi nam dala, nešto značenja koje u teškom trenutku može izgledat i i beznačajno... U srijedu navečer, gledajući u oči onih meni bliskih, shvatio sam da sve ima savršenog smisla. Moja sudbina je vezana za ovaj grad, Reggio Emiliju, da zajedno putujemo i sada smo dostigli vrhunac", rekao je Spano tokom emotivne press konferencije, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam mogao zamisliti bolji kraj filma o mojoj igračkoj karijeri od ovih sretnih scena. Moj posljednji meč je značio i proslavu promocije tako da je moja sudbina ispunjena... Sada ponovo moram slijediti srce. Drugi dijelovi moje ličnosti sada traže prostor i došlo je vrijeme da ga dobiju. Vrijeme je za drugi put u odnosu na fudbal. Možda sam pomalo lud, ali morate slijediti snove".

Alessandro Spano je dres Reggiane nosio od 2014. godine kada je u ovaj klub stigao iz Pro Patrije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi