Reims minimalno savladao Marseille

Francuska liga, 2. kolo

Reims minimalno savladao Marseille

Reims i Marseille su odmjerili snage u sklopu 2. kola francuskog šampionata, a više razloga za slavlje na kraju je imao domaći tim. 

Izabranici trenera Oliviera Guégana uspjeli su Marseilleu nanijeti drugi ovosezonski poraz i slaviti s minimalnih 1:0. Za jedini pogodak na utakmici pobrinuo se Hamari Traore već u 13. minuti susreta. 

Sve nade da bi Marseille mogao ostati neporažen ugasio je Romão kada je isključen nakon drugog žutog kartona, a domaći su to vješto koristili i pred golom Mandande nizale su se šanse. Ipak, golman gostujućeg tima je uspio sačuvati svoju mrežu i rezultat se nije mijenjao. 

Današnjim trijumfom Reims zauzima lidersku poziciju s maksimalnih šest bodova, koliko ima i Caen, dok su Marseille i Montpellier na samom začelju. 

Francuska liga, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Reims - Marseille 1:0 (Traore 13.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.