Ne pamti se kada je Emirates ovako eksplodirao kao danas u 97. minuti
Reiss Nelson ne igra previše kod Mikela Artete, ali je postigao pogodak koji bi Topnicima mogao donijeti titulu prvaka

Reiss Nelson za trijumf Topnika

Ne pamti se kada je Emirates ovako eksplodirao kao danas u 97. minuti

M. Šljivak

Arsenal je u nevjerovatnom meču 26. kola engleskog Premiershipa savladao Bournemouth s 3:2. Topnici su gubili s 2:0 do 62. minute, ali je zatim uslijedio veliki preokret koji je krunisan pogotkom Reissa Nelsona u 97. minuti meča za pobjedu.

Arsenal je bio na rubu očaja u utakmici protiv Bournemoutha. Primili su Topnici gol već nakon 10 sekundi meča, a kada je Sensei u 57. minuti zabio pogodak za 2:0, činilo se da tim Mikela Artete ispušta važne bodove.

Međutim, uslijedio je veliki preokret kojeg samo istinski šampioni mogu napraviti. Na 2:1 je smanjio Thomas Partey u 62. minuti meča, a na 2:2 je potom poravnao Ben White osam minuta kasnije.

Uslijedila je potom opsada gola Bournemoutha. Gosti su na sve načine u nadoknadi pokušali krasti vrijeme i uzeti bod, ali to im se na kraju osvetilo.

Nakon jednog u nizu kornera Topnika došlo je do potpune eksplozije na Emiratesu. Junak dana je Reiss Nelson.

Dočekao je 23-godišnji fudbaler loptu na ivici kaznenog prostora. Uslijedio je spektakularan gol za erupciju oduševljena na Emiratesu.

Oglasi

Nastalo je potpuno ludilo. Svi su bili u transu i ovo bi mogao biti pogodak koji će Arsenalu donijeti šampionsku titulu, iako još dosta ima da se igra.

Nelsonu je ovo bio tek drugi nastup u Premier ligi ove sezone i drugi pogodak. Treba istaći da je upisao i asistenciju za gol Bena Whitea.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1632062761369845760[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je ovom pobjedom ostao pet bodova ispred Manchester Cityja. Topnici su na 63 boda, a Građani na 58 i londonski tim je jako blizu titule prvaka nakon 19 godina čekanja.

Naredno kolo timu Mikela Artete donosi neugodno gostovanje. Putuju u susjedstvo na Craven Cottage kod ekipe Fulhama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Moglo se jos koji minut igrati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije