"Rekao sam Guardioli da mi se izvini, jer sam ja taj koji će donijeti pobjedu Barceloni, a ne Messi"
Samuel Eto je nakon pet godina provedenih u Barceloni, 2009. godine napustio katalonski tim i prešao u Inter

Bivši napadač Barcelone otkrio šta se dešavalo u katalonskom klubu nakon dolaska Guardiole

"Rekao sam Guardioli da mi se izvini, jer sam ja taj koji će donijeti pobjedu Barceloni, a ne Messi"

S. Pašalić

Pep Guardiola je preuzeo Barcelonu 2008. godine i ostao u ovom klubu sve do 2012. godine.

U četiri godine Guardioline ere Barcelona je odigrala 247 utakmica, te je ostvarila 179 pobjeda, 47 remija i upisala samo 21 poraz.

Guardiola je s Barcelonom osvojio tri naslova prvaka Španije, dva puta Kup Kralja, tri puta španski Suprekup, dva puta Ligu prvaka itd.

Kada je Španac preuzeo Barcelonu 2008. godine, u katalonskom timu je bio veliki broj sjanih igrača poput Xavija, Inieste, Eto'a, Henryja, te Lionela Messija koji je tada imao tek 21 godinu.

Samuel Eto je dao jedan zanimljiv intervju u kojem je pojasnio kako su se stvari tada odvijale u klubu, te kakav je bio način rada Pepa Guardiole.

"Pep je živio cijeli svoj život u Barceloni, ali u godinama koje sam ja proveo u Barci, nije razumio tim. Nije živio život našeg tima. Rekao sam Guardioli, izvinit ćeš se meni, jer sam ja taj koji će donijeti Barceloni pobjedu, a ne Messi", rekao je Kamerunac.

Čini se da je to bio i razlog zbog kojeg je Samuel Eto samo godinu dana nakon dolaska Guardiole napustio Barcelonu i otišao u Inter iz Milana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi