Rekorder: Znate li koliko je puta Džeko pogodio okvir gola?
Foto: EPA

Izjednačen sa Ronaldom

Rekorder: Znate li koliko je puta Džeko pogodio okvir gola?

Edin Džeko je ove sezone u dresu Rome postigao već 20 pogodaka a, da je imao malo više sreće, taj broj je mogao biti još veći.

Naš napadač je u ovoj sezoni čak sedam puta pogađao stativu ili prečku i po tome je rekorder igrača iz liga petice u svim takmičenjima.

Osim Džeke, okvir gola su sedam puta pogađali Cristiano Ronaldo i Kevin De Bruyne, dok je Robert Lewandowski to činio u šest navrata.

Blizu pogotka su pet puta bili Neymar, Messi, Carrasco, Iličić, Muriel, Maximin, Pogba i Sanchez.

Podsjetimo, Edin Džeko je trenutno drugi strijelac Serije A sa 14 pogodaka i drugi strijelac Evropske lige sa pet golova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi