Rekordna sredstva za Slobodu i Tušanj iz Budžeta Grada Tuzla
Značajan dio sredstava iz Budžeta za 2019. godinu, kada je u Sloboda u pitanju, će biti preusmjeren ka plaćanju reprograma duga

Više od 2.5 miliona KM

Rekordna sredstva za Slobodu i Tušanj iz Budžeta Grada Tuzla

28. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzle zakazana je za četvrtak, 20. decembar 2018. godine.

Na dnevnom redu sjednice bi se trebalo naći i razmatranje i usvajanje budžeta Grada Tuzla za nerednu godinu.

Inače, Narct Budžeta je već usvojen, ali bi na sutrašnjoj sjednici trebao biti usvojen nešto veći budžet nego što je onaj predviđen nacrtom.

Značajan dio sredstava iz Budžeta bi trebao biti dodijeljen i RSD Sloboda, ali i raspoređen za igradnju i rekonstrukciju stadiona Tušanj. Također, treba istaći da za Slobodu i stadion Tušanj nikada nije planirano više novca u odnosu na cifre koje se pominju kada je u pitanju Budžet Grada Tuzla sa sljedeću godinu.

Tako je za Radničko sportsko društvo Sloboda planirana rekordna tranša u iznosu od 1.175.000 KM što je puno više u odnosu na 700.000 koliko je Slobodi pripalo prema Budžetu za 2018. godinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju izgradnja i rekonstrukcija stadiona Tušnjak planirana je cifra od 1.389.219,66 KM, što znači da će za Slobodu i njen stadion biti izdvojeno više od 2.5 miliona KM.

Treba dodati i da će značajan dio sredstava iz Budžeta za 2019. godinu, kada je u Sloboda u pitanju, biti preusmjeren plaćanju reprograma duga.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Ma ni marke im nema dok ne dodje novi predsjednik i nova uprava jer ovi ako ostanu od ovih novaca nema nista
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi