Remi AEK-a i Arisa, PAOK slavio

Treće kolo grčke Super lige

Remi AEK-a i Arisa, PAOK slavio

Danas su odigrana četiri susreta grčke Super Lige.

PAOK je na svom terenu savladao, Asteras sa 2:1, a gosti su nakon prvog poluvremena vodili. Strijelac je iz penala bio Perrone. U prvoj minuti nastavka, Lawrence je poravnao na 1:1, a u samom finišu susreta, Athanasiadis je iz penala donio svojoj ekipi važna tri boda. Treba istaknuti da je u 90. minuti kod gostiju isključen, Bartolini.

 

Atinski AEK i Aris odigrali su jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola, a pobjednika nije bilo. Zanimljivo je da je podijeljen i veliki broj žutih kartona, ali nije bilo isključenja. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez golova, u drugom su obje ekipe krenule po pobjedu. Domaći su prvi poveli golom Yagoa u 58. minuti. Ipak, poravnjanje dolazi u 74. minuti. Strijelac gola za Aris bo je Aganzo. To je bio i konačan rezultat susreta.

 

Kerkyra i Xanthi su remizirali sa 1:1. Nakon prvog poluvremena golova nije bilo, a u nastavku u vodstvo su prvo došli domaći golom Barkogloua u 58. minuti. Ipak, poravnanje gostima i konačan rezultat susreta svojim golom u 69. minuti donio je Markovski.

 

Svoj susret su također danas odigrali i Platanias i Atromitos, a susret je završen bez golova. Atromitos se sada nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa sedam bodova dok je Platanias šesti sa pet bodova.

 

 

Potražite više informacija na temu Super League:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.