Remi Arsenala i Napolija, Reina odbranio penal Podolskom

Emirates Cup

Remi Arsenala i Napolija, Reina odbranio penal Podolskom

Edmir Škorić

Nogometaši talijanskog viceprvaka Napolija ispustili su dva gola prednosti protiv domaćeg Arsenala u drugoj utakmici prvog dana Emirates Cupa.

Vodio je Napoli  protiv domaćeg sastava na Emiratesu s 2:1 do samog finiša, ali su domaći uspjeli da se spase. Poveli su gosti već u šestoj minuti. Veliku pogrešku napravio je Carl Jenkinson, Lorenzo Insigne iskoristio poklon i matirao Fabianskog. 

U 18. minuti najbolja prilika za Topnike da poravnaju, no Pepe Reina brani udarac Lukasa Podolskog sa penala. U 29. minuti Italijani imaju već sigurnih 2:0. Hamših je sjajno uposlio Pandeva, Makedonac bez problema matira Fabianskog. 

Do 73. minute mreže miruju, a onda majstorski gol Girouda makazicama za 2:2. Uspio je sastav Arsenea Wengera izbjeći poraz  u 86. minuti, kada je za 2:2 pogodio stoper Koscielny. 

Arsenal i Napoli sada imaju po tri boda (po jedan za remi i po dva za postignute golove). Ranije je Galatasaray s 1:0 savladao Porto, koji je jedini bez boda nakon prvog dana predsezonskog turnira.

Emirates Cup:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Napoli 2:2 (Giroud 73, Koscielny 87/ Insigne 6, Pandev 29)


ARS 0-1 NAP by Samuyamismo
Luc Pod fail by Samuyamismo
 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.