Remi Bayera i Werdera u Leverkusenu

Tim iz Bremena izvukao bod

Remi Bayera i Werdera u Leverkusenu

Bayer iz Leverkusena je u prvom meču 24. kola njemačke Bundeslige remizirao na domaćem terenu sa Werderom. Konačan rezultat glasio je 1:1. 

Domaćin je veoma dobro otvorio susret i nakon sedam minuta igre je imao prednost od 1:0. Nakon što je Brandt šutirao sa dvadesetak metara, lopta se od prečku odbila do Vollanda koji ju je glavom pospremio u mrežu.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, a u nastavku utakmice Bayer je kontrolisao igru. Mreža tima iz Leverkusena je mirovala sve do posljednjih 10 minuta kada je nakon šuta Bauera loptu u mrežu skrenuo Pizarro za 1:1. 

U šestoj minuti sudijske nadoknade Bayer je mogao doći do novog pogotka kada je Eggestein napravio jedanesterac. Loptu je na bijelu tačku stavio Toprak, ali njegov udarac nije bio dovoljno dobar da savlada golmana i na kraju je postao tragičar. 

Bayer je u njemačkom prvenstvu nakon ovog remija na desetoj poziciji sa 31 osvojenih bodom, dok Werder koji je na 14. mjestu ima pet manje.

Bundesliga, 24. kolo:

Bayer - Werder 1:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi