Remi Brazila i Senegala u Singapuru

Prijateljska utakmica

Remi Brazila i Senegala u Singapuru

U Sinapuru je odigran prijateljski duel reprezentacija Brazila i Senagala. Na kraju je ova utakmica završena rezultatom 1:1.

Počelo je odlično za Brazilce koji do vodstva dolaze već u devetoj minuti utakmice. Odigrali su Titetovi izabranici lijepu akciju, a Gabirel Jesus je na kraju proigrao Firmina koji je elegantno prebacio golmana Senegala za 1:0.

Pokušavao je Senegal nakon primljenog gola doći do poravnanja, ali većih uzbuđenja nije bilo do samog finiša prvog poluvremena.

Sadio Mane je sjajno prošao kroz odbranu Brazila i probacio loptu kroz noge Marquinhosu. Fudbaleru PSG-a nije ostalo ništa drugo nego da faulira Manea, pa je Senegal dobio penal.

Odgovornost je preuzeo napadač Bristol Cityja Famara Diedhiou i u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena poravnao na 1:1.

U drugom poluvremeni je viđeno nekoliko opasnih šansi na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo, pa je duel Brazila i Senegala završen rezultatom 1:1.

Senegal za tri dana igra meč WAFU (Fudbalska unija zapadne Afrike) Kupa nacija protiv Gane, dok će Brazil, također za tri dana, odigrati prijateljski meč sa Nigerijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi