)
Remi Bruggea i Standarda na Jan Breydelu
Dvostruki strijelac, Ronald Vargas

Remi Bruggea i Standarda na Jan Breydelu

Odigrana je i pretposljednja utakmca 13. kola belgijske Jupiler lige u kojoj su snage odmjerili Club Brugge i Standard, a završena je neriješenim rezultatom uz dva crvena kartona.

Dobro je krenulo za Standard, u 28. minuti defanzivac domaćih, Jeroen Simaeys  pogađa vlastitu mrežu i dovodi goste iz Liègea u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena Club Brugge se vraća golom Veneceulanca Ronald Vargas u 39. minuti, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

23-godišnjem veznjaku je trebalo samo devet minuta igre u nastavku da postigne svoj drugi gol, te tako u potpunosti preokrene rezultat u korist svoje ekipe. Radost navijača Bruggea na Jan Breydel stadionu je trajala do 70. minute kada gosti opet poravnavaju, a ovaj put strijelac je bio Cyriac Gohi Bi Zoro Sede.

Do kraja utakmice sudac je isključio dvojicu igrača, po jednog na obje strane. Prvo je kod gostiju crveni karton dobio Laurent Ciman u 77. minuti, a dvije minute poslije pocrvenio je kod domaćih Jeroen Simaeys.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti