Remi Club Bruggea i Manchester Uniteda, Višća pogodio u porazu Basaksehira protiv Sportinga

Prvi mečevi šesnaestine finala Evropske lgie.

Remi Club Bruggea i Manchester Uniteda, Višća pogodio u porazu Basaksehira protiv Sportinga

E. Čaušević

Fudbaleri Club Bruggea večeras su na svom terenu remizirali protiv Manchester Uniteda (1:1) u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige, dok je Sporting iz Lisabona slavio protiv Basaksehira sa 3:1.

Club Brugge je odlično počeo meč i u prvih deset minuta stvorio je nekoliko sjajnih šansi, ali je ostalo 0:0. No, domaći su uspjeli zabiti gol u 15. minuti. Romero je napravio veliku grešku koju je iskoristio Dennis i pogodio je za 1:0.

No, u 36. minuti Manchester United je iz prve ozbiljnije prilike došao do poravnanja. Grešku štopera domaćeg tima iskoristio je Martial koji je to žestoko kaznio golom za 1:1.

Club Brugge je i u nastavku meča bio znatno bolji tim. Belgijska ekipa stvorila je nekoliko sjajnih šansi u drugom poluvremenu, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Iako je United došao do gola u gostima jasno je da i Club Brugge ima dobre šanse u revanšu na Old Traffordu koji se igra za sedam dana.

Zanimljivo je večeras bilo i u Lisabonu gdje su igrali Sporting i Basaksehir. Portugalski tim je bio daleko bolji tim i slavio je sa 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sporting je poveo već u trećoj minuti golom Coatesa, dok je 2:0 bilo u samom finišu prvog dijela kada je Sporar zatresao mrežu gostiju. Do trećeg gola Sporting je došao u 51. minuti, a ovaj put strijelac je bio Vietto.

Nadu Basaksehiru da nešto može napraviti u revanš meču vratio je Edin Višća koji je u 77. minuti smanjio na 3:1 golom iz penala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi