Remi Evertona i Tottenhama, Bešić jedan od najboljih

Podijelili bodove u meču 20. kola

Remi Evertona i Tottenhama, Bešić jedan od najboljih

Fudbaleri Evertona i Tottenhama podijelili su bodove danas na Goodison Parku u jednom od zanimljivijih mečeva 20. kola Premiershipa. 

Meč je završen rezultatom 1:1, koji je, po svemu viđenom, vjerovatno i najrealniji. 

Prvi su se radovali domaći navijači. Igrao se 22. minut kada je Aaron Lennon na asistenciju Lukakua volejom sjajno pogodio gornji desni ugao gola na kojem stoji Hugo Lloris za 1:0. Gosti su do izjednačenja mogli već osam minuta kasnije, ali je sjajan udarac Bena Daviesa završio na prečki.

Napadi su se gostima iz Londona isplatili u nadoknadi prvog poluvremena kada je Dele Alli savladao Howarda i izjednačio rezultat.

Veliku šansu u nastavku meča imao je Harry Kane u 52. minuti, ali je njegov udarac blokirao jedan od odbrambenih igrača Evertona. Sjajnu šansu u 79. minuti imao je i naš Muhamed Bešić koji je jednu odbijenu loptu dočekao na rubu šesnaesterca i sjajnim volejom šutirao pod samu prečku, ali je Lloris sjajno odbranio. 

Bešić je u ovom meču igrao od 60. minute, a bio je sigurno jedan od najboljih pojedinaca u domaćoj ekipi. 

Tottanham je nakon ovog remija ostao 4. na tabeli, dok je Everton na 11. mjestu.

Potražite više informacija na temu Premier league:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi