Remi kombinovanog tima FK Sarajevo i gruzijskog Saburtalo Tbilisija
Publika je mogla da uživa u ovom meču. Dosta uzbuđenja i kvalitetna provjera za oba tima.

Revija golova

Remi kombinovanog tima FK Sarajevo i gruzijskog Saburtalo Tbilisija

S. Mlaćo, foto: E. Haračić

Kombinovani tim Sarajeva danas je u Turskoj odigrao svoju posljednju pripremnu utakmicu. Rival bordo momcima bio je Saburtalo Tbilisi, a na kraju je završilo 3:3.

Već na samom startu Gruzijci su poveli pogotkom Rolovića, da bi u 15. minuti nakon lijepe akcije Handžić izašao sam na golmana Shelikhova i pogodio za 1:1.

Nakon toga Sarajevo je dva puta zaprijetilo preko Šišića, no ostalo je 1:1.U 33. minuti Šiić griješi, a loptu sa gol linije izbacuje jedan njegov saigrač i Saburtalo ne uspijeva pogoditi. Nedugo zatim Bekić ubacuje sa lijeve strane, a udarac Šišića je izblokiran i propala je sjajna šansa za Sarajevo.

Kada se očekivao kraj prvog dijela Gruzijci dolaze do novog vodstva. Nakon kornera ponovo je na pravom mjestu bio Rolović i pogodio za 2:1.

Sarajevo bolje otvara drugi dio, te Šišić na sjajan ubačaj Resića trese mrežu Gruzijaca za novo poravnanje.

U 67. minuti prvo vodstvo na meču Sarajeva. Sjajna lopta Salčina, Resić je prošao golmana, te iskosa naciljao i pogodio. Osam minuta kasnije novi pogodak. Gruzijci su izjednačili na 3:3.

Sarajevo je do kraja ostalo sa deset igrača s obzirom da je isključenje zaradio Šabanović. Na samom kraju velika šansa za Gruzijce, Džafić je spasio mrežu jesenjeg prvaka naše zemlje i ostalo je 3:3.

Prijateljski meč:

FK Sarajevo - FC Saburtalo Tbilisi 3:3

FK Sarajevo: Džafić, Cruz, Šofranac, Dupovac, Kurdić, Mustafić, Šabanović, Bekić, Šišić, Handžić i Jahić.

FC Saburtalo: Shelikhov, Tevzadze, Kakubuva, Tsnobiladze, Mali, Altunashvili, Tera, Gvaradze, Shindagoridze, Rolović, Dvalishvili.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
Hrkljuš ekipa 4 crvena na pripremama i masovna tuča i Husref vidi da mu se crno piše pa se okrece drugim metodama igre cekamo jos sudije i koji penal za torpedere
0 24
ljoze01
Mogli bi ovi naši šampioni koga i pobjediti hehe
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi