Remi Krupe i GOŠK-a

Premijer liga BiH, 17. kolo

Remi Krupe i GOŠK-a

M. Šljivak

Krupa i GOŠK odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u susretu 17. kola Premijer lige BiH.

Krupa je u prvom poluvremenu bila dominantniji tim. Imali su posjed lopte, ali je nedostajala kreacija u igri koja bi donijela ozbiljne šanse pred golom protivnika.

Imali su doduše domaći nekoliko dobrih pokušaja. Međutim, one velike šanse nije bilo u prvih 45 minuta i na odmor se otišlo bez golova, 0:0.

Nastavak donosi nešto otvoreniju igru sa obje strane. Konačno smo vidjeli i prave prilike, a prvi u šansi su se našli domaći fudbaleri.

U 54. minuti velika prilika za Jašarevića. Izašao je sam pred Kozića, ali golman gostiju sjajno brani njegov udarac.

Dvije minute kasnije na drugoj strani Odak u dobroj šansi. Ipak, njegov udarac sa šest metara brani Fejzić.

Ipak, Krupa u 71. minuti dolazi do vodstva. Lijepu akciju domaćeg tima završio je rezervista Nusmir Fajić za prednost od 1:0.

Samo šest minuta trajala je radost domaćih. GOŠK nakon brze kontre u 77. minuti preko Ankovića dolazi do izjednačenja rezultata na 1:1 i ovaj gol nam je donio veoma zanimljivu završnicu.

Domaći su pokušali doći do tri boda. Međutim, tim iz Gabele se odbranio i do kraja je ostalo 1:1.

Premijer liga, 17. kolo:

Krupa - GOŠK 1:1 (Fajić 71' / Anković 77')

KRUPA: Fejzić, Makitan, Jašarević, Koljić, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Aleksić, Milanović, Marjanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Čolić, Ereiz, Odak, Mišić, Đajić, Raguž, Zolj, Ramić, Deak, Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi