Remi Mainza i Wolfsburga u prvoj utakmici 24. kola Bundeslige

Podjela bodova

Remi Mainza i Wolfsburga u prvoj utakmici 24. kola Bundeslige

Prvi susret 24. kola njemačke Bundeslige donio nam je duel između Mainza i Wolfsburga.

Derbi donjeg dijela tabele odigran na Opel Areni na kraju je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1, iako su obje momčadi kroz svih 90 minuta imale po nekoliko odličnih prilika za postizanje pogotka.

Domaćina je već u šestoj minuti igre načeo hrvatski fudbaler Josip Brekalo, kada je udarcem s nekih šest metara pospremio loptu pored Robina Zentera za ranih 1:0.

Prednost od 1:0 trajala je do samog finiša prvog poluvremena, tačnije do 44. minute kada je Yoshinori Muto iskoristio centaršut Holtmanna s lijeve strane i pogadio za poravnanje. Pri rezultatu 1:1 se ujedno i otišlo na odmor.

U nastavku meča i jedni i drugi su imali svoje šanse, no izostala je realizacija i epilog je na kraju ipak bila podjela bodova.

Nakon ovog remija Wolfsburg je na 14. poziciji u Bundesligi, dok je Mainz samo jedno mjesto ispod.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 24. kolo:

Mainz - Wolfsburg 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi