Remi Metalleghea i Olimpika, Karić tragičar gostiju

Bod nikom ne odgovara

Remi Metalleghea i Olimpika, Karić tragičar gostiju

M. Šljivak

Fudbaleri Metalleghea i Olimpika remizirali su 1:1 u susretu 7. kola Lige za opstanak prvenstva BiH.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica u kojima smo jedva mogli vidjeti šut na gol, Metalleghe i Olimpik su danas u Banjoj Luci odigrali dobar meč.

Domaći tim je nešto bolje ušao u meč. Prijetili su preko Antonija Vidovića, a u 13. minuti su došli i do vodstva. Dosuđen je penal, Vidović preuzima odgovornost i pogađa za 1:0.

Nije se Olimpik branio u ovom duelu. Imali su i oni svoje šanse. Svraka je šutirao sa 20-ak metara, ali neprecizno, da bi u finišu prvog dijela gosti propustili dobru šansu preko Kojića, ali Fejzić je sjajan.

Vidović je zaključio prvo poluvrijeme dobrim pokušajem iz slobodnjaka, ali je Bandović odbranio njegov udarac.

Gosti su u nastavak ušli nešto ofanzivnije, da bi u 59. minuti došli do izjednačenja. Nakon kornera, najviši u skoju je Dejan Uzelac, koji pogađa za 1:1.

Potom je Metalleghe preuzeo inicijativu nad utakmicom. Antonio Vidović je bio glavna prijetnja golu Bandovića, koji je međutim u nekoliko navrata odlično reagovao i tako spasio svoj gol. 

Mahović je u nastavku prijetio za goste, ali je njegov šut otišao pored gola, da bi u 87. minuti gosti imali veliku šansu. Dosuđen je penal, ali udarac Mahira Karića lagano brani Fejzić i ostalo je 1:1.

Olimpik je na korak od ispadanja iz lige, dok Metalleghe još uvijek ima velike šanse da ostane u društvu najboljih.

Liga za opstanak, 7. kolo

Metalleghe - Olimpik 1:1 (Vidović 13'p / Uzelac 59')

Metalleghe: Fejzić, Benović, Durak, Aletić, Asanović, Vidović, Deak, Beganović, Stakić, Jozić, Vidaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Bandović, Bevab, Vukomanović, Uzelac, Osmanović, Karić, Kojić, Džugurdić, Čolić, Pehar, Svraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi