Remi Montpelliera i Marseillea, PSG ostao uvjerljivo prvi
Marseille propustio priliku da se primakne PSG-u na minus sedam

Francuska Ligue 1

Remi Montpelliera i Marseillea, PSG ostao uvjerljivo prvi

Fudbaleri Marseillea propustili su priliku da se primaknu na sedam bodova minusa u odnosu na ekipu PSG-a jer su večeras odigrali samo 1:1 na gostovanju kod Montpelliera.

 

Marseille je prije ovog kola imao 31 bod, a PSG je sinoć izgubio u gostima protiv Strasbourga, pa je bilo jasno da će nekadašnji prvak Evrope danas morati da pobjedi ukoliko želi napraviti određeni pritisak nad liderom.

Ipak, to se nije desilo jer je Montpellier odigrao jako dobar meč i zasluženo uzeo jedan bod.

Domaći su poveli u 29. minuti kada je strijelac pogotka bio Sio. Ipak, prije odlaska na odmor rezultat poravnava Thauvin sa jedanaest metara. Kasnije će se ispostaviti da je to bio i konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Montpellier se nakon ovog remija nalazi na 8. mjestu sa 22 boda, dok je ekipa Marseillea sada četvrta sa 32 boda koliko imaju i Moaco te Lyon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi