Remi NK Svatovac i OFK Gradina u sjajnoj atmosferi u Poljicu

Druga liga Sjever

Remi NK Svatovac i OFK Gradina u sjajnoj atmosferi u Poljicu

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Svatovac i Gradina remizirali su (2:2) u susretu 2. kola Druge lige Federacije grupa Sjever.

U odličnoj atmosferi viđen je zaista dobar fudbal, a na kraju su bodovi podijeljeni.

Svatovac je krenuo ofanzivno od prve minute, a u petoj su stigli do vodstva. Lijepim udarcem sa 16 metara je mrežu Gradine pogodio Semir Aljukić za prednost od 1:0.

Iako je domaći tim bio konkretniji i u ostatku prvog dijela, Gradina u 17. minuti dolazi do izjednačenja. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Armin Delić za 1:1.

Ipak, bolja igra domaćeg tima isplatila im se u 30. minuti. Ponovo je sudija ovog meča pokazao na bijelu tačku, a precizan za vodstvo Svatovca od 2:1 je Almir Kukić.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, samo što je počeo nastavak, gosti iz Srebrenika dolaze do izjednačenja. Mrežu Dine Čizmića pogodio je Haris Ordagić za 2:2.

Upravo je Dino Čizmić bio junak domaćeg tima. Gradina je stvorila tri velike šanse u nastavku meča, ali je golman Svatovca sjajno branio.

Promašaji su se gostima mogli osvetiti u finišu meča. Čehajić je šutirao, a jedan igrač gostiju loptu izbija sa gol-linije.

Gradina je uspjela još jednom da ugrozi gol protivnika. Andrić je dobro šutirao, ali Čizmić spašava i meč je završen rezultatom 2:2.


Druga liga Sjever, 2. kolo:

Svatovac - Gradina 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svatovac: Čizmić, Okačić, Šehić, Kukić, Mujagić, Mušić, Aljukić, Saburović, Bećirović, Nurić, Čehajić.

Gradina: Oštraković, Ahmetašević, Bešić, Bektić, Andrić, Ordagić, Delić, Fazlić, Hodžić, Muminović, Halilagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi