Remi Rada i Vojvodine na Banjici
foto:google

Super liga Srbije

Remi Rada i Vojvodine na Banjici

D. Vejo

U okvriru 25. kola Super lige Srbije, fudbaleri Rada su na svom terenu podijeli bodove sa gostujućom ekipom Vojvodine. Pred prepunim tribinama na Banjici, odigrali su 2:2 (0:1) i tako i dalje ostali u opasnoj zoni gdje se bore za opstanak. 

Prvo poluvrijeme nije dobro počelo za domaćina. Izabranici trenera Nenada Lalatovića krenuli su oštro od samog starta. Uspjeli su da već nakon 18 minuta slome odbranu protivnika i postignu pogodak. Strijelac je na asistenciju Babića bio Rosić. S pritiskom crveno-bijeli su nastavili i do kraja prvog dijela te su zabilježili još dvije izgledne prilike.

Zadovoljni prvim dijelom, gosti u istom ritmu nastavljaju i drugo poluvrijeme. Na drugi pogodak čekalo se svega 10 minuta u nastavku. U 54. minuti na sjajnu dubinsku loptu Malbašića nalijeće Ašćerić koji matira nemoćnog Budakovića.

Sve indicije upućivale su na to na to da će Lale zabilježiti novu pobjedu. Međutim, domaćin okreće ploču. Probudili su se nakon drugog primljenog pogotka i zaigrali mnogo bojle. U toku je 64. minut, a na asistenciju Stanojevića u šesnaestercu protivnika najbolje se snašao štoper Građevinara Nikola Maraš, koji šalje loptu iza leđa protivničkog golmana Perića.

Rezultat je 1:2, ali tome nije kraj. Povratnik u Super ligu Srbije Andrija Kaluđerović koji brani boje Rada potrudio se  da sruši očekivanja Vojvodine. On je na asistenciju Arsenijevića u posljednjoj minuti meča donio bod svom timu i tako ih spasio poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi