Remi s Hajdukom nije omeo Goricu, Jakirovićevi izabranici se vratili pobjedama
Foto: HNK Gorica

1. HNL, 14. kolo

Remi s Hajdukom nije omeo Goricu, Jakirovićevi izabranici se vratili pobjedama

Četrnaesto kolo 1. HNL otvoreno je duelom Rudeša i Gorice u Kranjčevićevoj. Ekipa Gorice je na kraju upisala pobjedu rezultatom 0:1.

Ovosezonska senzacija elitnog ranga hrvatskog šampionata, Gorica, se na ovaj način vratila na pobjednički kolosijek nakon remija sa Hajdukom u prošlom kolu. Prije toga je Gorica, koja je prošle sezone izborila promociju u 1. HNL vezala tri prvenstvene pobjede.

Fenjeraš Rudeš je danas pružio dosta dobru partiju, ali su izabranici bh. stručnjaka Sergeja Jakirovića na kraju uspejali slaviti golom Zwolinskog iz 62. minuti susreta. Zwolinski se ovim golom osamio na listi najboljih strijelaca hrvatskog šampionata sa osam golova.

Treba dodati i da je Rudeš u 75. minuti ostao sa igračem manje jer je Joao Erick dobio žuti karton.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gorica se nakon današnje pobjede nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 26 bodova - dva boda više, ali i utakmicom više u odnosu na Osijek koji je četvrti. Rudeš je ostao na dnu tabele sa samo dva boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi