Bivši Zmaj nastavlja raditi čuda kao trener: "Hoćemo titulu još ove godine"

Hit je prvenstva

Bivši Zmaj nastavlja raditi čuda kao trener: "Hoćemo titulu još ove godine"

Gorica koja se po prvi put u historiji takmiči u 1. HNL je hit prvenstva. 

Timu iz okolice Zagreba su uoči sezone predviđali borbu za opstanak, ali odgovor trenera Sergeja Jakirovića, inače bivšeg reprezentivca BiH je - četiri pobjede u osam kola, od toga jedna na Poljudu.

Novi trijumf Jakirovićevi puleni su ostvarili danas u okviru 8. kola kada su na Gradskom vrtu slavili protiv Osijeka s minimalnih 1:0, a gol odluke zabio je Lukasz Piotr Zwolinski u 57. minuti, koji je ujedno izbio i na čelo liste strijelaca.

Nakon nove pobjede među igračima Gorice je vladala opuštena atmosfera, pa su u svlačionici pjevali autorsku pjesmu: "Hoćemo titulu još ove godine". Sve to su podijelili i na društvenim mrežama.

Kada je u pitanju Jakirović, riječ je o Mostarcu koji je ikona hrvatskih terena gdje je, između ostalog, svojedobno igrao za Split, Pulu, Istru, Kamen Ingrad, Zagreb, Rijeku, Lučko, Sesvete... Njegova trenerska karijera na seniorskoj razini traje samo jednu sezonu, a mnogi smatraju kako se radi o nadarenom stručnjaku, što i pokazuje u Gorici.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi