Remi u gradskom derbiju, Mouscron posramio Standard

Jupiler liga Belgije

Remi u gradskom derbiju, Mouscron posramio Standard

Club Brugge i Cercle Brugge igrali su večeras gradski derbi u sklopu četvrtog kola Jupiler lige Belgije, a meč je okončan remijem, 1:1. 

Favorizovani domaćin poveo je sredinom prvog poluvremena preko Castilla, a konačnih 1:1 postavio je Kabananga 25 minuta prije kraja.

U drugom susretu novajlija u ligi Mouscron prgazio je favorizovani Standard na domaćem terenu rezultatom 5:2. De Camargo je Standard doveo u vodstvo nakon samo 13 minuta igre, da bi nakon toga veliki preokret kreirali Diaby sa dva pogotka i Badri. Na 3:2 u finišu prvog poluvremena smanjio je Watt.

U nastavku domaći postižu još dva pogotka, a za pravu katastrofu Standarda pobrinuli su se Delacourt i Badri svojim drugim golom večeras. Dino Arslanagić u poraženom timu igrao je svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.