Remi u velikom derbiju Seville, Demirović bez nastupa za Alaves
Foto: EPA

La Liga, 37. kolo

Remi u velikom derbiju Seville, Demirović bez nastupa za Alaves

Midhat Šljivak

Večeras je odigrano sedam utakmica 37. kola La Lige, a najzamimljiviji duel odigran je na Benito Villamarin stadionu između gradskih rivala Betisa i Seville.

U još jednom zaista odličnom duelu pobjednika nije bilo i meč je završen rezultatom 2:2.

Poveo je Betis u petoj minuti. Mrežu Seville načeo je Bartra, a rezultat od 1:0 zadržao se sve do 57. minute kada Ben Yedder poravnava rezultat na 1:1.

Sevilla do preokreta dolazi u 79. minuti golom Kjaera za 1:2, ali već u narednom napadu Loren postavlja konačan rezultat od 2:2.

Atletico je pogotkom Kokea iz osme minute savladao kao gost ekipu Getafea sa 0:1, a istim rezultatom je Valencia slavila u Gironi. Jedini gol na meču postigao je Vietto.

Alaves je bez Ermedina Demirovića savladao Athletic Bilbao sa 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 37. kolo:

Real Sociedad - Leganes 3:2
Alaves - Athletic Bilbao 3:1
Deportivo - Villarreal 2:3
Eibar - Las Palmas 1:0
Getafe - Atletico Madrid 0:1
Girona - Valencia 0:1
Betis - Sevilla 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi