Remi uz dva crvena kartona u derbiju 12. kola

Belgijska Jupiler liga

Remi uz dva crvena kartona u derbiju 12. kola

Derbi dvanaestog kola Jupiler lige Belgije između Anderlechta i Standarda iz Liegea okončan je remijem, 1:1.

Već u prvom minutu Amerikanac srpskog porijekla Saša Klještan postigao je vodeći gol za Anderlecht. Uposlio ga je Aleksandar Mitrović.

Ezekiel je deset minuta prije kraja prvog poluvremena poravnao rezultat, koji se do posljednjeg sudijskog zvižduka nije mijenjao.

Standard je meč završio sa devet igrača obzirom da su isključeni Daniel Tawiah u 57., odnosno Francuz William Wainqueur u 85. minutu susreta.

Dino Arslanagić zbog povrede nije konkurisao za meč u timu iz Liegea. Standard je sa tri boda viška u odnosu na prvog pratioca Genk i dalje lider na tabeli Jupiler lige, dok je Anderlecht na petom mjestu sa 22 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije