Renato Gojković karijeru nastavlja u Rusiji
Gojković je sa 25 godina već dosta prošao u svojoj karijeri, a nakon nastupa u BiH, Hrvatskoj i Albaniji, došao je i odlazak u Rusiju, gdje će sa Orenburgom pokušati da izbori povratak u najviši rang takmičenja

Bivši stoper Slobode, Čelika i Zrinjskog

Renato Gojković karijeru nastavlja u Rusiji · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog ljeta Renato Gojković je napustio HŠK Zrinjski, nakon što mu je istekao ugovor s klubom iz Mostara. Za Plemiće je defanzivac prošle sezone nastupio u 16 utakmica, a postigao je i dva gola.

Dugo se špekulisalo gdje će ovaj stoper nastaviti karijeru, a danas su i zvanično otklonjene sve dileme oko narednog kluba.

Renato Gojković, 25-godišnji defanzivac danas je potpisao dvogodišnji ugovor s ruskim Orenburgom. Ovaj klub nastupa u drugom rangu takmičenja u Rusiji, a nakon osam kola na svome kontu imaju sedam pobjeda i jedan remi, te su trenutno prvi na tabeli, a kotirao kao ozbiljan kandidat za povratak u društvo najboljih klubova u ovoj zemlji, budući da su prošle sezone ispali iz najjačeg ranga.

Gojković je svoju karijeru počeo u tuzlanskoj Slobodi, gdje je igrao i za prvi tim. Nakon toga nastupao je još za zenički Čelik, Istru i Partizani s kojim je bio prvak Albanije. U ljeto 2019. godine potpisao je za mostarski Zrinjski, gdje se zadržao samo jednu sezonu.

Gojković je bivši kadetski, juniorski i mladi reprezentativac BiH, a sigurno da je odlazak u Rusiju stepenica više u njegovoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi