Okom statistike: Kako je Zrinjski nadigrao Akademiju i koji fudbaler je dominirao?

Plemići su bili uvjerljivi rezultatski

Okom statistike: Kako je Zrinjski nadigrao Akademiju i koji fudbaler je dominirao?

M. Šljivak

HŠK Zrinjski je jučer i u revanšu prvog pretkola Evropske lige savladao Akademiju Pandev iz Makedonije sa 3:0.

Tako je bh. predstavnik sa ukupnih 6:0 prošao u narednu fazu takmičenja u kojoj ga čeka duel protiv holandskog Utrechta.

Bh. tim je statistički u svim segmentima bio za nijansu bolji od Akademije u jučerašnjem meču i zasluženo je pobijedio.

Ipak, treba istaći da su maksimalno iskoristili šanse, jer su od ukupno 15 šuteva prema golu, osam imali u okvir, a tri su završila iza leđa protivničkog golmana.

Sa druge strane Akademija je šutirala ukupno 12 puta, tri puta u okvir gola, sve bezuspješno. Na strani Plemića je bio i posjed lopte u odnosu 53 naspram 47 posto.

Ukupno je Zrinjski imao 507 dodavanja, 439 je bilo uspiješnih. Gosti su imali nešto manje i njihov odnos dodavanja je 419 pokušaja, 355 uspiješnih.

Duele je Zrinjski više dobijao. Ukupno su imali 88 dobijenih duela od 156, zračnih su dobili 13 od 21, a na zemlji 76 od 135.

Najbolji igrač na terenu po statistici je bio defanzivac Zrinjskog Renato Gojković, koji je imao 340 bodova po InStatu.

Fudbaler mostarskog tima je imao čak 64 uspiješna dodavanja od 68 pokušaja, odnosno 94 procenta, osvojio je čak šest od sedam duela, te je bio i opasan po protivnički gol.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Imao je ovaj fudbaler tri pokušaja, dva u okvir gola, a postigao je i pogodak, koji mu je na kraju i donio epitet najkorisnije igrača.

Pored njega statistički najsitaknutiji fudbaleri mostarskog tima su bili Miljan Govedarica (305) i golman Brkić (288).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi