Novčanik vlasnika PSG-a je rupa bez dna
Foto - EPA

Stiže još jedna zvijezda

Novčanik vlasnika PSG-a je rupa bez dna

M. Šljivak

Država Katar ne štedi sredstva kako bi od francuskog PSG-a stvorila moćan tim.

Prethodnih godina Parižani su nemilice trošili na transfere. Doveli su Neymara za 222 miliona eura, Kyliana Mbappea za 180, a zatim su ovog momka učinili najplaćenijim fudbalerom u historiji i navodno za njega izdvajaju 100 miliona eura godišnje.

Za sada PSG-u kod UEFA prolazi apsolutno sve, a Parižani nemaju namjeru stati s pojačanjima. Novo su našli u Lilleu, a dres PSG-a mogao bi obući portugalski fudbaler Renato Sanches.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfHuOrxrUxX/[/instagram]

Novi sportski direktor PSG-a Luis Ocampos vidi 24-godišnjeg veznjaka kao idealnog za svoj tim i ponudio je Lilleu 10 miliona eura za njegove usluge.

Sanchesu ugovor s Lilleom važi do narednog ljeta. Klub je navodno spreman saslušati ponude za njega i lako bi Portugalac mogao obući dres PSG-a.

Oglasi

Ovaj fudbaler se ranije povezivao s Milanom, Juventusom, Manchester Cityjem, ali do transfera nije došlo. Ipak, ovo ljeto bi konačno moglo donijeti novi potpis za momka koji je nekada važio za najveću nadu portugalskog fudbala.

Sanches je kao tinejdžer debitovao za Benficu. Nakon samo jedne profesionalne sezone uslijedio je transfer u Bayern, gdje se međutim ovaj fudbaler nije najbolje snašao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Malo je igrao, nije se uklopio, išao je na posudbu u Swansea, a zatim ga je 2019. godine Bayern prodao Lilleu gdje se probudio i postao je ponovo veoma tražen fudbaler na tržištu.

Sportski direktor PSG-a Luis Ocampos krenuo je s poslom. Na raspolaganju ima zaista velika sredstva, a vidjet ćemo kako će izgledati tim PSG-a u narednoj sezoni.

Promo

Top Komentari

MaDaj
Postaje mi komično kako se svi klubovi žale na potrošnju psg-a, Citija, chelsija i sličnih, a čim jedan od navedenih klubova dodje da kupi igrača odma se dodaje 30 miliona na cijenu hahahha
7 0
Benz
Pa rece sef, da su na prodaji Lessijevih dresova zaradili skoro milijardu.. tako se stimuju racuni, a ne ovi nasi nesrecnici
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi