Neymar može ići iz PSG-a, a cijena koju su postavili najbolja pokazuju kakav promašaj je bio

Svjesni da nije ispunio očekivanja

Neymar može ići iz PSG-a, a cijena koju su postavili najbolja pokazuju kakav promašaj je bio

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar prije pet godina stigao je u PSG u Barcelonu za nevjerovatnih 222 miliona eura, ali čini se da taj novac nije uspio da opravda.

PSG je na ljeto 2017. godine sve šokirao kada je aktivirao Neymarovu otkupnu klauzulu i kupio ga od Barcelone za 222 miliona eura što je i dalje rekordni transfer u svijetu fudbala.

Neymar je došao kako bi Parižanima donio titulu u Ligi prvaka, ali za pet sezona koliko je već član ovog kluba to nije uspio da uradi.

Iako je prije tri godine bio na korak od povratka u Barcelonu na kraju je PSG odlučio da ga zadrži, ali čini se da su svjesni da su vjerovatno tada napravili grešku jer Neymar nije baš donio sve ono što su očekivali.

Prethodne dvije sezone je u sjeni sjajnog Kyliana Mbappea koji je pored Lionela Messija prva zvijezda Parižana. Zbog toga se ponovo počelo špekulisati da bi Neymar mogao da napusti PSG, a ovaj put čelnici kluba protiv toga nemaju ništa protiv.

Francuski mediji su objavili da su Parižani odlučili staviti Neymara na transfer listu, ali ono što je mnoge iznenadilo jeste cijena koju je PSG postavio za Brazilca.

Navodno, PSG traži "samo" 50 miliona eura za Neymara i spremni su da ga prodaju ukoliko neko ponudi tu sumu novca. To je iznenađenje jer je jasno da je PSG za njega izdvojio čak 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, nijedan klub još uvijek nije pokazao neki veliki interes za Neymara, ali će se to sigurno promijeniti kada se pročuje kakvu cijenu su za njega postavili Parižani.

Ovaj 30-godišnji Brazilac je zbog problema s povredama prošle sezone odigrao samo 28 mečeva u svim takmičenjima i uspio je postići 13 golova i dodati osam asistencija što je sigurno daleko ispod njegovog prosjeka iz prethodnih sezona.

Promo

Top Komentari

RuthlessDyni
Stigao je u PSG u Barcelonu.
2 0
senja
Ovi likovi ne mogu ni naslov napisati bez pravopisne greške...?‍♂️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi