Crveni karton kakav je dobio Renato Sanches ne viđa se često
Foto - Screenshot

Kakav potez Portugalca

Crveni karton kakav je dobio Renato Sanches ne viđa se često

M. Šljivak

Lille je danas teško poražen na gostovanju kod Troyesa s 3:0, ali meč će ostati upamćen po nevjerovatnom crvenom kartonu kojeg je dobio veznjak Renato Sanches.

Ovaj 24-godišnji Portugalac poznat je po dugom jeziku i poprilično ludim potezima na terenu. Oni su ga danas koštali jednog od najbizarnijih crvenih kartona ikad.

Igrala se 50. minuta kada je Sanchesu pokazan žuti karton zbog oštrog prekršaja nad protivnikom, ali zatim je uslijedio show portugalskog fudbalera.

Odlučio je izluditi sudiju Willya Delajoda koji mu je pokazivao žuti karton i u tome je i uspio. Počeo je mahati rukama, pričao je previše i pretjerao je u svemu.

Delajod nije želio više da ga trpi. Pokazao je Sanchesu drugi žuti karton i poslao ga je u svlačionicu uz čuđenje igrača Lillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prošlosezonski prvak Francuske je do kraja meča dobio još jedan crveni karton. Isključen je i Burak Yilmaz, a i turski fudbaler se s tim nije mogao pomiriti, pa se posvađao s publikom.

Promjene odluke nije bilo, pa će Sanches i Yilmaz propustiti naredne utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi