Kralju škorpiona dosadilo biti ružan: Doktori ga podmladili 20 godina, ali od sudbine nije pobjegao!

Čuveni Rene Higuita se značajno promijenio

Kralju škorpiona dosadilo biti ružan: Doktori ga podmladili 20 godina, ali od sudbine nije pobjegao!

Admin Čaušević

Čuveni golman Rene Higuita, koji je svjetsku slavu stekao zahvaljujući "škorpion odbrani" sada izgleda neprepoznatljivo u odnosu na dan kada je imao plastičnu operaciju. 

Higuita je ušao u historiju fudbalske igre kada je u prijateljskom susretu protiv Engleske izveo jednu od legendarnih odbrana koja je na naki način najbolje opisala njegov karakter.

Kolumbijac je briljirao 90-ih godina prošloh vijeka. Svoju reprezentaciju je doveo do nokaut faze Svjetskog prvenstva, a zatim i dva treća mjesta na Copa Americi.

Osim čuvene škorpion odbrane njegovu karijeru su obilježila je nezgodna situacija kada je pao na doping testu te se odlučio oprostiti. Bilo je to 2005. godine, ali se vratio dvije godine kasnije.

Tokom igračkih dana slovio je za najtraktivnijeg golmana na svijetu. U Evropi je proveo samo jednu sezonu i branio je za Real Valladolid.

Čak je i sedam mjeseci proveo u zatvoru zbog kidnapovanja jer je bio posrednik u narkoratu između Pabla Escobara i Carlosa Moline. Bilo je to 1994. godine zbog čega nije ni išao na Svjetskog prvenstvo.

Oglasi

Higuita prije i poslije operacije 2005. godine

Nakon što se penzionisao proglašen je najružnijom kolumbijskom ikonom zbog čega se odlučio na estetsku operaciju licu.

Higuita je imao estestki zahvat na nosu, zatim mu je ubačen implantan za bradu, obavio je piling kože, zatim rezanje kapaka, 'agresivna' liposukcija te povećanje trbušnih mišića.

"Umoran sam da budem ružni Rene. Želim da budem zgodni Rene", rekao je Higuita prije operacije koja je obavljena 2005. godine.

Mesec poslije Higuita se prvi put pojavio u javnosti i to u jednoj emisiji, a njegov komentar na 20 godina mlađi izgled glasio je: "Sada sam savršen."

Ipak, Higuita od sudbine i svog prirodnog izgleda nije mogao pobjeći. S vremenom se njegovo lice transformisalo i dana ovaj 56-godišnjak izgleda manje-više isto kao u igračkim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti