Rennes u fantastičnoj utakmici savladao Lyon i plasirao se u finale francuskog kupa

Druga utakmica polufinala se igra sutra

Rennes u fantastičnoj utakmici savladao Lyon i plasirao se u finale francuskog kupa

S. Pašalić

Lyon je na svom terenu u meču polufinala francuskog kupa dočekao Rennes, a gosti su slavili sa 3:2 i tako prošli u finale.

Iako je Lyon u prvom poluvremenu više napadao, gosti su stigli do vodstva u 40. minuti kada je M'Baye Niang pogodio za 1:0.

Lyon je početkom drugog poluvremena stigao do izjednačenja nakon što je Traore u 47. minuti pogodio za 1:1. Samo osam minuta kasnije Rennes je ponovo poveo, a strijelac je ovaj put bio Andre.

Domaći su u 75. minuti drugi put u ovoj utakmici stigli do izjednačenja kada je Dembele sa bijele tačke pogodio za 2:2. U 81. minuti Bensebaini je postigao gol za vodstvo Rennesa od 3:2, a ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat ove utakmice.

Rennes se tako plasirao u finale gdje će igrati protiv boljeg iz susreta PSG-Nantes koji je na rasporedu sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi