"Bila bi čast da me Mourinho zamijeni na trenerskom mjestu"

Trener Lyona dao interesantnu izjavu

"Bila bi čast da me Mourinho zamijeni na trenerskom mjestu"

Midhat Šljivak

Jose Mourinho će se tokom ljeta vratiti trenerskom poslu.

Posebni je bez angažmana otkako je dobio otkaz u Manchester Unitedu krajem 2018. godine, a karijeru bi navodno mogao nastaviti u Francuskoj.

Francuski L'Equipe tvrdi da su za portugalskog stručnjaka zainteresovani Monaco i Lyon, a da je Mourinho ozbiljno zainteresovan za posao u Lyonu.

Interesantno je svakako da aktuelni trener ovog kluba Bruno Genesio nema ništa protiv da ga Jose zamijeni na klupi.

"Za Mourinha imam veliko poštovanje. Osvajao je trofeje gdje god da je radio. Veliki je trener i bila bi mi čast da me on zamijeni", rekao je Genesio.

I veznjak Lucas Tousart je govorio o Mourinhu.

"Ne obraćamo pažnju na sve što se piše. Dosta toga bude lažno, ali vidjećemo šta će biti. Bio je i biće veliki trener koji je osvajao trofeje sa najvećim klubovima. Ne znam ga lično, tako da ne mogu previše govoriti o njemu. Smatram ga jednim od najboljih trenera na svijetu", rekao je Tousart.

Mourinho: Želja mi je da osvojim Ligu prvaka po treći put

U razgovoru za Canal Plus, harizmatični trener otkrio je da mu je želja da osvoji Ligu prvaka po treći put u karijeri.

Mourinho je jednu titulu prvaka Evrope osvojio sa Portom, dok je drugu podigao sa Interom.

"Nedostaje mi trening sa igračima. Ne krijem to. Planiram da osvojim petu ligašku titulu i titulu prvaka Evrope sa nekim novim klubom", rekao je proslavljeni trener.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Šta će Mourinho odlučiti na kraju i koji klub će preuzeti znaćemo u narednim mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi